PALIKKA® ORIGINAL -MUOTTIELEMENTTI ON
SUOMEN EPS-HARKKO
 
Alkuperäisillä Palikka® eps-harkoilla rakennat helposti mitä haluat  
Saat neuvoja ja tukea jo 50 vuoden kokemuksella  
                                                                                                                             xxx
 
 
xx
 
 
 
Styroksiharkkojen yleisnimenä käytetään ilmaisua eps-harkko, englanniksi ICF Building Block, ruotsiksi eps block, eesti plokki jne. Alkuperäisiä Palikka -eps-harkkoja ja valumuotteja on valmistettu Suomessa 1970-luvun alusta alkaen. Ylivoimaisten ominaisuuksiensa ansiosta Palikka onkin saanut suuren joukon seuraajia ja jäljittelijöitä. Nykyään tuodaan kopioita tänne mm entisistä itä-blokin maista. Monelle kelpaa, kunhan on halpaa. Halvan laadun alhainen hinta onkin
ainoa laatuvaatimus ...
Korkea Palikka-laatu ei kilpaile kopioharkkojen ”halpojen” hintojen himojen heikomman laadun kanssa, Palikka on aivan omaa luokaansa. Myydäänhän erilaatuisia autojakin ....
Alkuperäinen Palikka on edukseen erilainen, vaikka kopioharkkojen esitteisiin onkin kopioitu Palikka eps-harkon 1970-luvun ominaisuuksia päivän uutuuksina.
 
 
Alleviivattu tekstiosuus on linkki, joka avautuu klikkaamalla
 
Erilaisia muoveja on satoja.  Ja niillä on kovin erilaiset ominaisuudet.
 
Siksi on tärkeää osata käyttää oikeaa muovia oikeassa paikassa. Eniten käytettyjä muoveja ovat jokapäiväiset PS/ EPS, XPS, PE, PP, PET, PVC ym. 
Suosittu muovi 1950-luvulta alkaen on monikäyttöinen solupolystyreeni eli eps/ EPS (expanded polystyrene), tavaramerkkeinä mm Styropor, Styrox, Airpop, Palikka jne.  
Aivan eri vaahtomuoveja ovat lämmöneristeenä käytetyt uretaanimuovit PU, PIR jne. Alumiinifoliolla taataan, ettei kännykkä kuulu sisällä.
 
Puhtaan valkoinen Palikka on turvallista, elintarvikelaatuista solupolystyreeniä ilman mitään haitallisia tai myrkyllisiä lisäaineita.
 
 
© 2022
 
 
      viimeinen sivu                                    seuraava sivu
 
 
                 Onko Sinulla kysymyksiä? Pyydä hintatarjous!
           OTA YHTEYS: palikka@palikka.fi, info@eps-harkko.fi
Palikka-eps-muottielementtejä on viisi yhteensopivaa, toisiaan täydentävää mallia, vaikka Iso-Palikka yksinäänkin riittää kaikkeen hyvään rakentamiseen.
 
Palikka on yksinkertainen muottielementti älykkäälle rakentajalle, siis sinulle.
 
 
Patentteja, mallisuojia ja tavaramerkkejä 
 
Palikka perustuu suomalaisiin innovaatioihin ja keksintöihin. Alkuperäinen Palikka®- eps-muottielementti/ eps-harkko on valmistettu Suomessa jo 1970-luvulta alkaen, jolloin eps-materiaalikin keksintönä oli vielä varsin uusi. EPS on vuosiskymmenten kuluessa osoittautunut erinomaiseksi rakennusmateriaaliksi.
 
Vielä 1970-luvulla lämmitettiin talot pääosin polttamalla öljyä kertakäyttöenergiana – ”öljylämmitys on oikein” -mainoslauseella puffattuna, lämmitettiin harakoile.
 
Ensimmäiseen öljykriisiin asti 1973, maksoi öljy alle 1$ tynnyriltä, kunnes yön yli nousi 20-kertaiseen hintaan. Alkoi ensimmäinen öljykriisi, öljy ei enää ollutkaan halpa lämmitysmuoto. Välillä on öljy maksanut jopa $160 tynnyriltä, nyt lähes 70.
 
Jotain piti tehdä ...  
Muovien valmistaminen oli juuri alkanut Suomessa. Kun nuori muovialan dipl ins Birger Wasenius tarvitsi kodin perheelleen oli aivan luonnollista tutkia uusien muovien käyttömahdollisuuksia. Epäillen suhtauduttiin, nyt jo ymmärretään Suomessakin.
Tuloksena oli muovien ylivoimaisiin ominaisuuksiin perustuva rakennuselementti, joilla ensimmäisen Palikka-talon, kooltaan 180 m2, seinät pääosin oman perheen voimin nostettiin 11 päivässä pystyyn. Aiheesta lisää sen aikaisissa lehdissä.
Palikka-keksinnössä mm oivallettiin kiteyttää öljyn kertakäyttöenergia kiinteään muotoon kestoenergiaksi lämpöä erinomaisesti eristävään rakennuselementtiin.  
Keksinnön mukaiselle rakennuselementille annettiin reilusti nimi Palikka®:
Kuten jo nimikin sanoo, älykkään yksinkertainen elementti viisaalle rakentajalle – eikä mikään englannin kieltä tavoitteleva nimihirvitys.
 
Palikka on mm todellinen energiansäästön edelläkävijä. Palikka-eps-harkon lämmöneristys oli yli kaksi kertaa parempi kuin parhaan muun harkon! Palikka oli silloin 1970-luvulla 50 vuotta aikaansa edellä ja on edelleen 2020-luvulla kehityksen kärjessä:
Palikka is still going strong!  
 
On Palikassa lukuisia muitakin oivalluksia. Palikka on edelleen ainoa harkko/ muottielementti, jossa on sisäänrakennettu valmis tuuletusjärjestelmä. Tuuletus kuivattaa rakenteet luonnollisella tavalla. Palikoilla on siksi rakennettu vain kuivia ja terveitä passiivitaloja/ matalaenergiataloja jo liki 50 vuotta!
 
Edistyksellisiä rakentajia on vuosien varrella riittänyt ja niinpä Palikka jo perinteiseksi rakennusmenetelmäksi muuttuneena täyttää kohtapuolin  
50 vuotta paremman rakentamisen ja energiansäästön edelläkävijänä.
  
Palikka on myös muotojen mestari, yhdenlaisilla Palikka eps-harkoilla rakennat sujuvasti kaikki tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset muodot ilman lisäkustannuksia.
 
Ylivoimaisten ominaisuuksiensa ansiosta Palikka-muottielementin edelläkävijyys on palkittu monin tavoin. 
Palikka-keksinnöille on myönnetty sekä patentit että mallisuojat monessa maassa. 
Vain ensimmäiselle voidaan myöntää patentti ja mallisuoja. 
Vain yksi voi olla ensimmäinen: Palikka Original -muottielementti oli ensimmäinen jo 1970-luvulla.
 
Palikalle myönnettiin avainlippumerkki jo 1980-luvun alussa. Palikalle myönnettyjen palkintojen joukossa on mm 1980-luvun alkuvuosien yli 20 terveen ja turvallisen energiansäästötalon kimpparakentamiskohde.  
 
Säästökylä palkittiin kansainvälisesti ja laadukkaat matalaenergiatalot täyttävät edelleen uusimmatkin matalaenergiatalojen vaatimukset mm ääneneristyksen, lämmöneristyksen ja paloturvallisuuden osalta.  
 
Vuosikymmenten kuluessa on rakennettu satoja terveitä ja turvallisia Palikka-energiansäästö- ja passiivikivitaloja monessa maassa Suomen lisäksi.
 
Nyt on 50 vuoden kokemusta ja osaamista muillekin jakaa!
Hyödynnä nyt sinäkin Palikka rakentamisen ja terveessä passiivitaossa asumisen edut.
 
 
Tässä tietoa sinulle ja Palikka-tiimi neuvoo Sinua eteenpäin. Kierrätä sivun tieto hyvälle kaverillesi, joka myös haluaa rakentaa hyvin ja asua turvallisesti.
 
 
Palikka on koko EUn alueella suojattu tavaramerkki ®, jota saa käyttää ainoastaan merkin laillinen haltija, joka on suomalainen Palikka Oy.
Varo pelkästään ulkonäöltään aitoa Palikkaa muistuttavia piraattikopioita; kopioharkoista puuttuvat alkuperäisen Palikka-muottielementin kaikki hyvät ominaisuudet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                  
 
 
 
 
 
 
Yhteystiedot:
 
 
+ 358 (0)41- 44 77 181
 
Facebook:  Palikka Original -sivu
Youtube 10 videota: Palikka Original
Google kuvahaku: Palikka original
 
®  ™
     
  
       
 
  
 
 
 
              
    
 
        
 
  
    
 
Tässä Sinulle tyylikkään rakentamisen vinkkejä
Yhdenlaisilla Palikka Original eps-muottiharkoilla toteutat sujuvasti kaikki vaativatkin tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset muodot, myös kaikki haluamasi aidosti pyöreät kaarevuudet, 20 sentistä äärettömään.
Näiden sivujen tietoihin voit luottaa. Näillä sivuilla esitetään vain faktoja ja aitoja Palikka-valokuvia todellisissa käyttöolosuhteissa, ei mitään stailattuja studiokuvia
 
  
    
Palikka®  tavaramerkki takaa korkean laadun ja toimivuuden.
Varo jäljitelmämuotikkeita ja vetisiä styroksijääljitelmiä
Muita suojattuja ja käytössä olevia merkkejä ® ovat:
Kuviomerkkejä sekä Anttu, Biobeton, Ecoplast, Ecostone, Ekobetoni, Ekonalle, Järkäle, Maxxo, Palikka etuliitteineen, Palazi, Pali, Palifix, Palinet, Palidry, Palidur, Palikkatalo, Palitek, Original Passiivitalo, Pate, Patukka, Radonix, Sakke, Seinäx ja Söhlöxx ym